Horstlanden-Veldkamp

Een wijk in de gemeente Enschede.

HorstlandenVeldkamp_GoogleMaps-TEKSTEN_bewerkt-7

Saxion

Enschede heeft naast een universiteit ook nog een school voor Hoger Beroeps Onderwijs, een HBO, de Saxion Hogeschool.

Een deel van de gebouwen van deze onderwijsinstelling staat in de wijk HorstlandenVeldkamp.

Voor hun website met allerlei gegevens kunt u hier aanklikken.

Saxion kunstHet schoolplein van de Saxion.

Horstlanden

Zicht op de Horstlanden, links bovenin het begin van het Volkspark, rechtsboven het witte gebouw van de Saxion Hogeschool en daaronder de koperen koepel van de synagoge van Enschede. Toch enigszins de vroegere Joodse buurt van Enschede, Horstlanden. Wonen rond het gebedshuis.

De foto is genomen vanuit een huurwoning en we kunnen wel stellen dat op deze foto alleen eigen woningen staan afgebeeld, geen huurwoningen.

In de Horstlanden dus eigen woningbezit en in de Veldkamp ook honderden huurwoningen, vooral in de sociale sector. Een kloof tussen arm en rijk is te zwaar aangezet in deze wijk, maar er is discrepantie tussen eigenaren en huurders in HorstlandenVeldkamp. Geen samenhang, geen cohesie. Een wijkraad, al of niet met de gemeente, heeft daar nog geen vat op en doet er ook te weinig aan.

Horstlanden december 2015

Volkspark

Het al aangegeven Volkspark is een karakteristiek en essentieel deel van de wijk HorstlandenVeldkamp. Veel fietsen van het volk, vandaar ook Volkspark.

Veel fietsen

Waterlelies.

Waterlelies

Een zwaan.

Zwaan

Voor meer Volkspark klik hier.

Aldi

In deze wijk wordt nog al eens gemopperd dat er geen supermarkt aanwezig is.

Maar voor allerlei dagelijkse produkten kan men voor een goede prijs uitstekend terecht bij de Aldi naast de Veldkampflat. Goed personeel, alleen de winkel is zwaar gedateerd. Daar schijnt wat aan gedaan te worden binnenkort.

Als we de stadsomroeper mogen geloven heeft De Aldi deze winkel onlangs gekocht van woningcorporatie Domijn en tevens het braakliggende terrein ernaast, rechts op de foto. Vroeger stond daar een dierenartsenpraktijk. Nu komt daar een nieuwe winkel.

De Aldi

Hieronder de parkeerplaats bij de Aldi. Een deel ervan schijnt ook gekocht te zijn door Aldi, dan heeft deze winkel straks een eigen parkeerruimte voor de klanten.

De Aldi parkeerplaats

Hier hopen we dus op. De kracht van Aldi. Voor meer Aldi klik hier.

De kracht van de Aldi

Maar de concurrentie zit ook niet stil.

Lidl

In deze wijk aan de Slijpsteen een frisse moderne filiaal van Lidl. Voor de meeste huishoudelijke aankopen kun je hier gewoon terecht.

Maar menigeen wil niet gezien worden in deze volkswinkels, dan maar klagen, met name in de Horstlanden dat er geen supermarkt in de wijk is.

Gelukkig voor de Aldi en in zekere mate voor de Lidl staan rond deze winkels grote huurcomplexen. De Zuiderspoorflat, de Veldkampflat, het Jannink en ook de Meijersbergstraat. Klanten genoeg.

En de kermis.

Kermis (2)